Backstage Info

Het DNA van Killer Concerts:
Ik ben Koert van Lieshout en ik heb van mijn hobby mijn beroep weten te maken.

Poppodium Nirwana:
Programmeur

Als ik mijn jaren ergens heb versleten is het wel in Nirwana. Ik weet nog goed dat ‘Stef van Nirwana’ bij mij op de repetitie van mijn eerste bandje Drag Down kwam vragen of ik op de maandagavonden demo’s van bands wilde komen luisteren. Allicht! De maandagavonden waren voor mij vanaf toen vaste prik geworden; demo’s luisteren, bandjes opsporen, bandjes boeken en na het optreden met plezier de zooi weer opruimen. Bij Nirwana maakte ik dan ook mijn eerste stappen naar het bedenken en realiseren van programma’s. Na een aantal jaren in het demo team ben ik in het bestuur gegaan om de hele programmering verzorgen. Deze super mooie hobby heb ik 16 jaar lang uitgeoefend! Tussen 2002 en 2018 had deze programmeringshobby voor mij altijd de allerhoogste prioriteit.

Nirwana Tuinfeest:
Productiemanager & Programmeur

Als lid van Nirwana was het natuurlijk niet moeilijk om je als jonge gast ook in te zetten voor het festival Nirwana Tuinfeest. Volgens mijn moeder was ik al bij Nirwana Tuinfeest te vinden op 8 jarige leeftijd. Het verenigingsleven was voor mij altijd heel belangrijk, want ik wilde overal bij zijn. Op mijn 20ste kwam ik in het bestuur van Stichting Evenementen Nirwana terecht en ben ik inmiddels al een paar jaar lid van de programmeringscommissie. Naast de programmering heb ik ook een andere kant van evenementen maken gevonden, namelijk; het produceren. Al van jongs af aan steek ik graag mijn handen uit de mouwen om mooie dingen te realiseren. Door mijn creatieve en coördinerende kwaliteiten ben ik nu al meer dan 10 jaar hoofd productie van dit mooie festival.

Eurosjopper Festival:
Programmering

Op jonge leeftijd was ik al met muziek bezig. Ik speelde bij de slagwerkgroep en met mijn bandje Drag Down won ik bij het Eurosjopper Festival de aller eerste Rinus Hurkmans Wissel Trofee. Ik ben hier dan ook al vanaf 2003 te vinden. Buiten het optreden was ik hier ook vrijwilliger en hielp ik mee met het opbouwen en posters verspreiden(toen we daar nog aan deden) om vervolgens in 2010 in het bestuur te komen om programmeur te worden. Laatste wapenfeit: De Grote Eurosjopper Sjow (regie, script, programmering, communicatie, uitvoering, studio setting).
Bij Eurosjopper kan ik mijn creatieve kwaliteiten voor 100% inzetten. Fuck Yea..

Zwaardvis Music:
Boekingsassistent en Artistproduction

In 2012 mocht ik van mijn opleiding op zoek gaan naar een stageplaats om praktijkervaring op te doen. Deze had ik gevonden bij Zwaardvis Music. Deze joint venture van verschillende professionals bood mij de kans om mee te werken aan grote artiestenproducties voor festivals, zoals die van Paaspop, onder leiding van Koos van Os en mocht ik de assistent zijn van meesterboeker Tjerk Maas voor de advancing van clubshows.

Koert van Lieshout Evenementen Producties & Concertprogrammering

In deze periode studeerde ik in het begin nog aan de ACI Communicatie in Tilburg, maar had ik in mijn vrije tijd al werk genoeg. Tijdens en na mijn studie heb ik veel evenementen georganiseerd, geproduceerd en uitgevoerd.
Opdrachtgevers waren o.a.: HEADQUARTER Event Productions, Extrema Outdoor, 24/7 Crew, Stichting Paaspop, Paaspop Events, Festyland en GIGANT.

Paaspop Events:
Productie- en/of Project Manager, Artist Production en Programmering.

Bij Paaspop Events/The Event Warehouse was ik werkzaam voor de festivals, evenementen en concerten die er werden georganiseerd, zoals: Paaspop (Join-Us, Paaspop Academy), We Are Electric Weekender, Scumbash, Metropolis Festival, Roots in the Park, Klok Rock Orange, Speedfest, Helldorado, We Are Electric, Volbeat, Bryan Adams, Faithless, Madness & UB40, Marilyn Manson, Stone Sour, Doe Maar en nog veel meer.

Solid Grounds:
Productie Manager

Als productionele afdeling van Paaspop Events verzorgden ik samen met Martin Cramer onder de naam Solid Grounds alle productionele werkzaamheden. Maar Solid Grounds opereerde ook zelfstandig om voor andere opdrachtgevers technische begeleiding en internationale evenementen te produceren, zoals; Volbeat op de ZwarteCross, Grasnapolsky, Avond van de filmuziek en het Muziekfeest Van Het Jaar in de Ziggo Dome, en Walls & Skin in Rotterdam, Zandvoort én Lyon.

Killer Concerts: Eigenaar

Ik heb sinds mijn jeugd altijd al de droom gehad om van mijn hobby mijn werk te maken. Dat is mij gelukkig al een tijdje geleden gelukt met als laatste wapenfeit dat ik productiemanager was bij Solid Grounds. Door de huidige pandemie staat de live-industrie al veel te lang stil. Maar een oprechte liefde voor de live sector verroest nooit, dus heb ik Killer Concerts opgericht.
Met mijn opgedane ervaringen kan ik naar hartelust mijn creatieve gang gaan en artiesten helpen aan shows, management en creatieve concepten. Eerste Killer klus: Pieter de Graaf op het dak van Het Forum @ Groningen met dank aan REBIS mngmnt!